Depremde kaybedilen her can yüreğimizi yakarken, sportif bir etkinlik için KKTC’den şehrimize gelen meleklerin vefatı da içimizi yakıp kül etti.
Depremin yerle bir ettiği Adıyaman’da 300’den fazla vatandaşın vefat ettiği siteler bile İsias Otel’deki kayıplar kadar gündeme gelmedi.
Sanki depremde Adıyaman’da sadece KKTC’den gelen öğrencilerimiz vefat etmiş de başka vefat yokmuş gibi davanın görüldüğü zaman yüzlerce ulusal medya kuruluşu ve mensubunun şehirden aralıksız canlı yayınlar yaptığını gördük.
İsias davasına aralarında Türkiye Barolar Birliği gibi ülkenin en güçlü STK’ları ve muhalefet partileri de bütün duruşmalarda hazır bulunuyorlar. Bundan rahatsızlık duymanın aksine, ortaya konulan birlik beraberliğe hayran kaldım.
Tepkim; KKTC’den gelenlere destek veren başta CHP, Türkiye Barolar Birliği ve diğer STK’ların aynı duyarlığı depremde hayatını kaybeden Adıyamanlıların davalarına göstermemeleri.
Anlayacağınız yaşarken kimsenin umurunda olmayan Adıyamanlı, depremde vefat edince de ne yazık ki bir kıymeti olamadı.
Deprem sonrası KKTC’den gelen her heyet, öğrencilerin konakladığı İsias Otel’i ziyaret ediyorlardı. Yaklaşık 1 yıl önce yine bir KKTC heyetinin ziyaretini gören bir arkadaşım, “Sonunda burayı anıt mezar yapacaklar, göreceksin.” dedi.
Dediği oldu ve aylar sonra sosyal medyada, Adıyaman Meydan Projesi taslağı ortaya çıkınca otelin olduğu bölgede şehrin en kıymetli mülklerinde bu çalışmanın yapıldığını gördük.
Eski Hükümet Konağı yerine yapılan ve hala bitirilemeyen 13 bin metrekare alan üzerindeki Adıyaman Kent Meydanı Projesi yetersiz kalmış gibi yolun karşı tarafına içerisinde Tören Alanı, Spor Okulu, Gençlik Merkezi, Anıt Sergisi, ve Kaykay Pisti olan bir proje hazırlanmış.
Vatandaşların Atatürk Bulvarına cepheli, şehrin en kıymetli mülklerinin zaruri olmayan bir projeyle resmen gasp edilmesi kabul edilir gibi değil.
Depremin yıkıp geçtiği Adıyaman’da insanların yaralarını saracak çalışmalar oldukça yavaş ilerlerken, rantlı işlerde maşallah çok hızlıyız.
Henüz konut sorunu çözülmemişken, millet kışın çamur ve su içinde yazın da aşırı sıcaklarda toz içinde konteyner kentlerde kalırken, ülkenin ekonomik durumu ortadayken, işsizlik alıp başını gitmişken tek sorunumuz Adıyaman Meydan Projesi mi?
Sorunlara çözüm olması beklenen tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yürüklükteyken Atatürk Bulvarı boyunca “Rezerv Alan” uygulamasının sınırı ne olacak?
Şehrin en işlek yerinde Spor Okulu, Gençlik Merkezi, Anıt Sergisi, Kaykay Pistinin ne işi olur, bunu kim açıklayacak?
İlla söz konusu bölgede bu proje yapılacaksa milletin sağlam yerleri değil depremde yıkılan Adıyaman Belediyesi’nin eski bina yeri oldukça geniş bir alan ve daha fonksiyonlu değerlendirilebilir.
Vatandaşın sağlam mülkleri, sadece anıt yapılmak için yıkılacaksa bu asla kabul edilemez!
Milletvekillerimiz size yetkililerin anlattığını bir de vatandaşlardan dinleyin.
Vatandaş mağdur ediliyorsa sizde buna seyirci kalıyorsanız milletin vekili olamazsınız.
Hayırlı Bayramlar Herşey Gönlünce Olsun