Remzi Taşkıran sanat yönünden de “Adıyaman’da doğan ve İstanbul’da büyüyen” ünü ilini hatta ülkesini aşmış ve Bakırköy’deki henüz görmediğim yeni atölyesinde “fırça atan!” değerli bir ressam hemşerimiz…
Ressamlığının yanında “isterse” iyi bir saz sanatçısı yeteneği de bulunan Taşkıran’ın 15 Ocak 2016 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Güvenpark Sanat Galerisindeki 13’ncü kişisel sergisinin açılışına katıldım. On beş gün sürecek serginin adı “Hayata Tutunanlar Resim Sergisi” olarak konulmuştu. Taşkıran, ahde vefa göstererek sergiyi, kurucularından olduğu İstanbul Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Derneği(YURT AY DER) yararına açmıştı. “Hayata Tutunanlar” aynı derneğin üyesi Ses Sanatçısı Şükriye Tutkun tarafından hazırlanan yetiştirme yurdunda devlet tarafından büyütülüp kendi dallarında olumlu iz bırakanların başarı hikayelerinin anlatıldığı TRT Okul ve youtube.com’da yayınlanan 20’şer dakikalık TV dizisinin de adı idi.
Açılışı, Taşkıran’ı böyle bir günde yalnız bırakmayan Milletvekilimiz TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın yaptı. Konuşmasında Taşkıran’ın yetiştirme yurdunda büyüyüp okuduğunu, kendisinin de yatılı okulda okuduğunu ifade etmesi, geldiği yeri unutmadığının göstergesi idi. Sergiye; yasası yeniden hazırlanan Yerel Yönetimler Komisyonu Üyesi “kabına sığmayan” Akıncılar Belde Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müsteşarı İsmail Yüksektepe, İl Müdürü Selim Çelenk, Türk Halk Müziği Sanatçısı Şükriye Tutkun, YURT AY DER Genel Başkanı Kudret Bulut, Adıyamanlılar Vakfının “ gönlü gibi eli de açık” Başkanı Hacı Bülent Elçi, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün Adıyaman’da varlığını “fark ettiren” önceki müdürlerinden İsmail Akgün, Yazar İbrahim Halil Bayram ve Ankara Sevgi Evleri’nden gelen bir grup çocuk ta katılmıştı.
İnsanlara umut aşılayan 40 tabloluk sergiyi gezerken sevinç duydum. Lakin Taşkıran’ın o etkili fırçası Nemrut Dağı ve doğan güneşine de uzanmış olsa idi doğrusu daha çok sevinirdim. Böyle bir tablosunu da Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Yardımcısı Murat Süzen’in hazırlığına şimdiden başladığı Eylül ayı dolaylarında yapılacak Adıyaman Tanıtım Günleri’ndeki sergisinde görebileceğimizi ümit ediyorum.
Nitekim bu ümidimi; Hürriyet Gazetesinden Uğur Ergan’ın 29 Ocak 2016 tarihli köşe yazısında ressam Taşkıran’ın meslektaşı Kadir Ablak’ın gezdiği bu sergi ile ilgili olarak Taşkıran’dan dolayı “Figüre ve doğa gerçekçiliğine olan bağlılığı resimlerinin temel taşlarını oluşturmaktadır.” şeklindeki sanatsal değerlendirmesi güçlendirmiştir.
Yazımızı, sergiye ait broşürdeki Taşkıran’ın bir sözü ile noktalıyoruz:
“Uçlarda yaşayan insanların, yaşama karşı her zaman söyleyecek sözü vardır.”
AKMERCAN DOĞALGAZ’A ÇAĞRI
Akmercan Doğalgaz, sayaçları her ayın sonunda okuyup faturasının da ayın 1-5’i arasında ödenmesini istiyor. Kamu görevlilerinin her ayın 15’inde aldığı maaşlarını ayın 25-30’una kadar harcadığı TÜİK istatistiklerine de yansımış durumda… Keza buna bağlı olarak esnaflar da memurdaki alacağını ayın 15-25’i arası alabiliyor. Alamazsa bir sonraki aya erteleniyor.
Bu nedenledir ki dar gelirli okurlarımız, fatura ödeme zamanının her ayın 1-5’i arası değil de 15-25’i arası olarak değiştirilmesini istiyor. Dilediğimiz bu masum sese kulak verilmesi… Ne de  olsa isteyenin bir yüzü imiş!

www.isildakkalem.com

[email protected]