Allah Zülcelal hazretleri kuranı kerimi enam suresi, ayet 32 de şöyle buyurmaktadır.
“Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Ahret yurdu ise muttakiler için elbette daha hayırlıdır. Hala aklınız başınıza gelmeyecek mi?”
Evet saygı değer okurlarım, Kuran_ı Kerim’in yukarıda ki beyan etiği gibi bu dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden ibarettir ahret hayatı ise Allahu Teala’dan korkan onun emrini tutup yasaklarından kaçanlar için elbette daha hayırlıdır. O halde ey insanlar neden aklınızı kullanmazsınız? Aklınız yok mu ki Allahu Teala’nın emirlerini tutup yasaklarından kaçınmıyorsunuz.
Bu dünya hayatına bir oyun ve bir eğlence denmesinin birkaç sebebi vardır. Şöyle ki
Bu hayat gibi oyun ve eğlencenin süresi de azdır. Çok çabukta gelip hemen geçmektedir
Dünya lezzetleri gibi oyun ve eğlencede çoğu kez bir takım üzüntülere sebep olduğu da bir aşikardır.
Evet insanlar, oyun ve eğlenceyi olayların ötesini, hem de sonunu düşünmediği zaman katılır. Ancak meselelerin, olayların sonu düşünüldüğü, görüldüğü zaman, oyun eğlence diye bir şey kalmaz. Yine oyun ve eğlence ile genellikle çocuklar ve aldatılmış cahiller meşgul olur. Akıllı bir insan çok nadiren bunlara dalar. Dünya lezzetleri de böyledir ancak cahil, ve bir de aldatılmışlar bunlara dalarlar.
Hakikat ehline gelince onlar bu dünya zevk ve lezzetlerinin aslında önem verecek bir meta olmadıklarını aldatıcı şeyle olduklarını bilirler. Onun içindir ki bu geçici dünya oyun ve eğlencelerine itibar etmezler.
Bütünüyle bu açıklamalardan da anlaşılmaktadır ki bu dünya, zevk ve lezzetleri bir oyun bir eğlencedir. İtibar edilecek bir hakikat değildir.
Allah Zülcelal hazretleri bu hususları açıkladıktan sonra ahret hayatı yani ahret yurdu muttakiler Allahın emir ve nehilerine tam riayet edenler yani takva sahipleri için daha hayırlıdır. Buyurarak bu dünya hayatından ahret hayatının daha hayırlı olduğunu belirtiyor.
Ey dünya hayatından başka hayat olmadığını iddia eden gafiller, asıl hayat ahret hayatıdır. Yazıma büyük bir zatın bir kıta şiiriyle son verirken, bütün insanlığın gaflet ve delaletten ayrılarak ahret yurdunu kazanmalarını canı gönülden diler saygılarımı sunarım.
Dünyaya prestij eyleyenler
Nadim olacaklar en nihayet
Bir faide başherdermi hey hat
Vaktinde edilmeyen nedamet.