İSTANBUL (AA) - Kurumsal filolara elektrifikasyon dönüşüm hizmetleri sunan Voltify ve Filo Broker, kurumların karar verici liderlerini "Aramızda Elektrik Var" sloganıyla düzenlediği etkinlikte bir araya getirdi.

Şirketlerden yapılan açıklamaya göre, filo yönetim ve danışmanlık hizmetleri sunan Filo Broker ile Türkiye'nin ilk elektrikli araç kiralama şirketi Voltify tarafından düzenlenen etkinlikte, kurumsal filoların elektrikli araç dönüşüm stratejileri ele alındı. Kurumların karar vericileri, en çok merak edilen 30 farklı marka ve model elektrikli aracı test etti.

İkinci kez düzenlenen etkinliğe MG Türkiye, Renault Türkiye, Kia Türkiye ve Lexus Türkiye markaları katkı sağladı.

Etkinlikte, "Kurumsal Filoların Dönüşümü ve Elektrifikasyon" konulu panel de düzenlendi.

Moderatörlüğünü Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi Kurucu Başkanı Hakan Doğu'nun yaptığı panelde Voltify Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Yiğit, Filo Broker Kurucu Ortağı Okşan Öztürk, Expanscience Laboratuvarları Türkiye Genel Müdürü, Afrika, Ortadoğu ve Asya Pasifik Bölge Yöneticisi Fikret Baltaoğlu yer aldı.

Açıklamada, etkinlikteki görüşlerine yer verilen Hakan Doğu, elektrikli araçlarla yayılan "abonelik modelinin", otomobil dünyasına yeni bir soluk getireceğini vurguladı.

Yeni nesil otomobilleri satın almak için geliştirilen alternatif modeli değerlendiren Doğu, "Paylaşım ekonomisi her sektörde olduğu gibi otomobil sektöründe de etkisini gösteriyor. Abonelik modeli mobilite trendlerini kökünden değiştirecek." değerlendirmesinde bulundu.

- "Türkiye'de her 5 elektrikli araca bir şarj noktası düşecek"

Voltify Kurucusu ve CEO'su Mehmet Yiğit de Türkiye'deki elektrikli araç sayısının 100 bine ulaştığını ve nisan ayının sonuna kadar Türkiye'de satılan her 10 arabadan birinin elektrikli olduğunu belirtti.

Türkiye'de şarj istasyonu sayısının oldukça yeterli seviyeye geldiğini kaydeden Yiğit, 2024'ün ilk 4 ayındaki elektrikli araç satışlarının, önceki yılın aynı dönemine göre artış oranının yüzde 305 olduğunu kaydetti.

Yiğit, şu açıklamalarda bulundu:

"Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından ortaya konan yol haritasına göre, 2024 sonunda Türkiye'de her 5 elektrikli araca bir şarj noktası düşecek. Avrupa Birliği ülkelerinde bu orana baktığımızda 13 araca bir şarj noktası düşüyor. Türkiye'nin şarj istasyonu altyapısı çok güçlü ve hızla gelişmeye devam ediyor. Müşterilerimizden aldığımız olumlu geri bildirimler de bu sayıları destekliyor."

 - "Elektrikli araçlar, kurumlar için maliyet ve çevre avantajları sunuyor"

Filo Broker Kurucu Ortağı Okşan Öztürk, kurumların elektrikli araçlarla maliyetlerini düşürme ve çevresel katkı sağlama potansiyeline dikkati çekerek, "Elektrikli araçlar bugün, şirketlerin hem maliyetlerini büyük ölçüde düşürebilecekleri hem de çevreye ciddi katkı sağlayabilecekleri fırsatlar sunuyor. Filo Broker olarak kurumlara, geleneksel araç kiralama şirketlerinin ötesinde, günümüzün ihtiyaçlarına tam olarak yanıt verebilen esnek çözümler üretebiliyoruz. Bu etkinlikle, iş dünyasına yeni nesil elektrikli araçları tanıtarak, değişim sürecine katkı sağlamayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeni teknolojik gelişmelerle kurumların mobilite seçeneklerinin çeşitlendiğini kaydeden Öztürk, yaşanan hızlı gelişmeler neticesinde kurumların elektrikleri araçlara geçiş süreçlerindeki riskleri minimize ederek mobilite ihtiyaçlarını detaylı şekilde analiz ettiklerinin altını çizdi.

Fikret Baltaoğlu da yeni nesil araçların sürdürülebilirliğe katkısı sebebiyle elektrikli araçlarla ilgili değişimi çok hızlı gerçekleştirdiğini, endüstri devrimi sonrasında insanlığın dünyaya verdiği zararı hızla azaltmak için önlerinde önemli bir fırsat olduğunu ve bunu değerlendirebilmek için bu dönüşüme herkesin öncülük etmesi gerektiğini vurguladı.