Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Sabancı Vakfı'nın ekolojik sosyal girişimi, gıda atığı dönüşümünü ve yerel gıda üretimini teşvik eden çalışmalarıyla ekolojik sürdürülebilirliğin yanı sıra dayanıklı bir toplum oluşturmaya destek olmayı amaçlıyor.

Kokopelli Şehirde girişimiyle, onarıcı tarım, Ekolojik Okul Bahçeleri ve Üreten Kent Bahçeleri programlarıyla iklim kriziyle mücadelede somut adımlar atıyor.

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı'nın "15. Sezonunda Fark Yaratanı" seçilen, ekolojik sosyal girişimi Kokopelli Şehirde, günlük hayata uyarlanabilen sürdürülebilir ve ekolojik yaşam pratiklerini hem çocuk hem de yetişkinlerle paylaşıyor.

Girişim, daha yaşanabilir bir dünya ve sağlıklı bireyler için doğayla uyum içerisinde bireylerden başlayarak toplumun geneline yayılan ekolojik dönüşüm başlatmak için ilham vermeyi amaçlıyor. Girişim, bugüne kadar 5 bine yakın kişiye ulaşan çalışmalarıyla iklim krizinin ilerleyen etkilerinin azalmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Kokopelli Şehirde'nin ekoloji çalışmaların şehirde de mümkün olabildiğini göstererek ilham verdiğini belirtti.

Safkan, sürdürülebilir gıda ve kendine yetebilirliğin en kritik ihtiyaçlar arasında yer aldığına vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu noktada Kokopelli Şehirde'nin üretim ve tüketimin merkezi niteliğindeki şehirlerde doğayla uyumlu yaşamı teşvik ederek, şehirlerin yanı sıra gezegenimizin geleceği ve bireylerin sağlığını kapsayan geniş bir etki alanı yaratıyor. Ekolojik bir dönüşüm başlatan bu sosyal girişimin kahramanları sevgili Elif Oğuzbal Çatıkkaş ve Yasemin Kırkağaçlıoğlu'nu kıymetli çalışmalarından dolayı gönülden tebrik ediyorum. Sabancı Vakfı olarak sağladığımız destekle bu dönüşümün daha geniş kitlelere yaygınlaşması için bu yolculuğun bir parçası olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz."