Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam 2 Bin 27 metrekare etkinlik alanına sahip otelin, aynı zamanda kongreler ve toplantılar için de cazip bir adres olacağını söyledi. Törende konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise bölgenin karakterini koruyarak bu alanı gelecek nesillere aktarmak için Tersane İstanbul projesini geliştirdiklerini bildirdi. Bakan Uraloğlu, içerisinde konaklama, kültür-sanat, gastronomi, alışveriş ünitelerinin bulunduğu birinci faz kapsamında ilk olarak Rixos Tersane İstanbul’un açılışını gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Halka açılacak birinci fazın tamamının da bu yıl bitmeden tamamlanmasını hedefliyoruz."dedi.
Rixos Tersane İstanbul Oteli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmasında, toplam 432 odası ve 539 yatak kapasitesiyle Rixos Tersane İstanbul'un, 600 yıllık Tersane İstanbul bölgesinin güzelliğine güzellik katacağına inandığını belirterek, "Sadece konaklama değil, kültürel etkinlikler noktasında da Rixos Tersane İstanbul'un adından söz ettireceği anlaşılıyor. İstanbul gayretlerimiz neticesinde hamdolsun bugün kültür ve kongre turizmi açısından dünyanın gözde destinasyonlarından biri haline geldi.” şeklinde konuştu.
“Toplam 2 bin 27 metrekare etkinlik alanına sahip otelimiz, aynı zamanda kongreler toplantılar için de cazip bir adres olacak”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetleri döneminde aralarında NATO Zirvesi, Birleşmiş Milletler İnsani Zirvesi, 13. İslam Zirvesi, 3. Türkiye Afrika Ortaklık Zirvesi, Türk Devletleri Teşkilatı 8. Zirvesi gibi pek çok uluslararası toplantıya İstanbul'da ev sahipliği yaptıklarını anımsatarak, “Dünyanın dört bir ucundan devlet başkanlarını, bakanları, kendi alanında duayen isimleri İstanbul'umuzda ağırladık. Rixos Tersane İstanbul'la birlikte artık bu alanda imkanlarımız daha da genişleyecektir. Bin 600 metrekare açık alan ve 900 metrekare fuaye alanı olmak üzere toplam 2 bin 27 metrekare etkinlik alanına sahip otelimiz, aynı zamanda kongreler toplantılar içinde cazip bir adres olacaktır. 3 kıta, 8 ülkeye yayılan turizm yatırımlarıyla Rixos otellerinin Türkiye'nin tanıtımına da katkı sağladığını görüyoruz." dedi.
 “Her zaman şunu söyledik: bizim için yerli, yabancı yatırımcı yoktur”
AK Parti Hükümeti olarak bugüne kadar yatırımcıların daima yanında olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz için çalışan, istihdam sağlayan Türkiye ekonomisine katkı yapan herkesi hüsnüniyetle destekledik. Sermayenin renklere ayrıldığı, sadece belli çevrelerin devletten destek bulduğu, hayatın her alanında olduğu gibi iş dünyasında da imtiyazlıların tahakküm kurduğu eski anlayışa son verdik. Her zaman şunu söyledik: Bizim için yerli, yabancı yatırımcı yoktur. Türk ekonomisine katma değer üreten yatırımcı vardır. İş çevrelerimizin önünü açmak milletimize karşı görevimizdir. Ülkemizde veya yurt dışında elde ettiği kazancı yine Türkiye ekonomisinin büyümesi için kullanan tüm müteşebbislerimizin yanındayız. Bundan sonra da iş dünyamıza destek vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
“Ulaştırma yatırımlarımızın turizmimizin gelişmesine çok büyük katkısı oldu”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turizm sektörünün son 22 yılda gerçekleştirdiği sıçramada birçok faktörün etkili olduğunun altını çizerek, “Ulaştırma yatırımlarımızın turizmimizin gelişmesine çok büyük katkısı oldu. Bugün dünyada hızlı ve konforlu ulaşılan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Yabancı misafirlerimiz, sayısını 26’dan 58’e çıkardığımız havalimanlarımız sayesinde ülkemizin her köşesini kolaylıkla ziyaret edebiliyor. İşte İstanbul Havalimanı, kısa adıyla İGA, dünyanın en iyi havalimanı olmasının yanı sıra günlük ortalama bin 500’ü aşan uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu. Sabiha Gökçen'den Antalya Havalimanı'na kadar hepsinde aynı durum söz konusu. 'Ne gerek var?' dedikleri, engellemek için her yola başvurdukları ulaştırma yatırımlarımız Türk turizmini zirveye taşıyor. Hava yolu yanında misafirlerimiz ayrıca 81 vilayetimize duble yollarımızla, otoyollarımızla, hızlı tren hatlarımızla da rahatça ulaşabiliyor." diye konuştu.
 “Senenin İlk 7 Ayında Galataport İstanbul'a gelen yolcu sayısında bir önceki seneye göre yüzde 19’luk bir artış oldu”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta İstanbul olmak üzere kıyı şehirlerinde kruvaziyer sektörüyle ilgili çalışmalarının sonuçlarını da görmeye başladıklarını ifade ederek, "Senenin ilk 7 ayında Galataport İstanbul'a gelen yolcu sayısında bir önceki seneye göre yüzde 19’luk bir artış oldu. Artık gemi başına yüzde 30 oranında daha fazla yolcu İstanbul'a geliyor. 2025 yılı için yapılan gemi rezervasyonlarına baktığımızda, önümüzdeki yıllarda İstanbul'a yolcu sayısında ciddi artışlar olacağını görüyoruz." dedi.
"Bu kampüste yer alacak müzeleriyle, diğer otellerle inşallah çok daha güçlü bir kampüs olarak sadece İstanbul'a değil, tüm dünyaya hizmet vereceğine inanıyorum"
Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından gelecek misafirlere en güzel hizmeti verecek Rixos Tersane İstanbul Oteli'nin bir kez daha sektöre hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabii bütünüyle bu kampüste yer alacak müzeleriyle, diğer otellerle inşallah çok daha güçlü bir kampüs olarak sadece İstanbul'a değil, tüm dünyaya hizmet vereceğine inanıyorum. Tersane İstanbul'un şehrimize kazandırılmasına öncülük eden Ulaştırma Bakanlığımıza ve bu sürece destek veren Turizm Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Otelin inşasında emeği geçen mimarından mühendisine, işçisine herkesi, otelimizde çalışan tüm personelimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.
"Tersane İstanbul, eşi görülmemiş büyüklükte bir tarihi miras alanının geleceğe aktarılmasına örnek bir proje olmuştur”
Açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tersane İstanbul’un Türkiye’nin, turizm sektörüne ve yatırımcılarına hayırlı olması dileklerinde bulundu. Rixos Tersane İstanbul’un; Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalan 600 yıllık bir mirası modern bir yaşam alanı olarak şehre geri kazandıracak eşsiz yapılardan biri olduğunu ifade eden Uraloğlu, “Osmanlı İmparatorluğu’nun ardından Cumhuriyet Döneminde Haliç, Camialtı ve Taşkızak Tersaneleri şeklinde ayrılan proje alanımızı oluşturan tarihi tersane mekanı; Son 30 yılda işlevini kaybetmiş ve yaklaşık 150 yıldır sivillerin giriş yapamadığı bir bölgeydi. Bu nedenle tarihi bölgenin karakterini koruyarak bu alanı gelecek nesillere aktarmak için Tersane İstanbul projesini geliştirdik. Tersane İstanbul; Türkiye ve dünya ölçeğinde eşi görülmemiş büyüklükte bir tarihi miras alanının geleceğe aktarılmasına örnek bir proje olmuştur.” dedi.
Osmanlı’dan miras kalmış 26 tarihi gemi inşa atölyesi ve kızak yapısı korunarak geleceğe aktarılıyor
Osmanlı’dan miras kalmış 26 adet tarihi gemi inşa atölyesi ve kızak yapısı korunarak geleceğe aktarıldığının altını çizen Bakan Uraloğlu, proje kapsamında sahil şeridinde yürüyüş ve bisiklet parkurları, kafe ve dinlenme mekanları, sosyal aktivite alanları, bin kişilik cami, kütüphane, gençler ve öğrenciler için deneyim odaklı aktivite alanları, tarihi yarımadanın turizmini destekleyen konaklama alanları, 70’er kapasiteli 2 yat limanı ve su sporları alanları oluşturduklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, “Böylece 1,8 kilometrelik sahil hattını bir buçuk yüzyıldan sonra insanımızla buluşturmuş olacağız. Bu eşsiz bölgenin hem tarihi mirasına sahip çıkıyor hem de İstanbul’un marka değerine önemli bir katkıda bulunuyoruz. Tersane İstanbul; tarihi Osmanlı tersanelerini yeniden İstanbul’un kalbine taşıyacak, Bölge; zengin geçmişini gözler önüne seren örnek bir koruma yaklaşımıyla, yeniden kent yaşamının canlı bir parçası olacaktır.” şeklinde konuştu.
"Halka açılacak olan birinci fazın bu yıl bitmeden tamamlanmasını hedefliyoruz"
Temellerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Şubat 2019’da attığını anımsatan Uraloğlu, tarihi yapıları sürdürülebilirlik esası ile geleceğe taşıyan Tersane İstanbul Projesi’nin, yeni yapıları ile 700 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip olduğunu ve 4 fazda inşa edildiğini söyledi. Uraloğlu, “Toplam 279 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip İlk Faz kapsamında; 41 bin 470 metrekare ticari alan, 99 ve 432 odalı iki otel, 245 apart ünite ve 7 bin 300 metrekarelik kültür-sanat alanı ile proje içerisindeki 1.8 kilometrelik kıyı şeridinin 500 metresi yer almaktadır.” dedi. İçerisinde konaklama, kültür-sanat, gastronomi, alış-veriş ünitelerinin bulunduğu birinci faz kapsamında ilk olarak Rixos Tersane İstanbul’un açılışını yaptıklarını belirten Bakan Uraloğlu, “Halka açılacak birinci fazın tamamının da bu yıl bitmeden tamamlanmasını hedefliyoruz. 1.3 Milyar doların üzerinde yatırım bedeli ile dev bir proje olan böyle bir cazibe merkezini kamu kaynağı kullanmadan hayata geçiriyoruz. 45 yıllık işletme süresince de hazinemize toplam 1 milyar 346 milyon doların üzerinde kira geliri kazandırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye ve İstanbul’u geleceğe taşıyacak, vatandaşların yaşam kalitesini arttıracak proje ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen Bakan Uraloğlu, “Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak her projede yanımızda olduğunuz ve bizleri desteklediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından gelecek misafirlere en güzel hizmeti verecek Rixos Tersane İstanbul’un bir kez daha turizm sektörümüze ve İstanbul adına hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
 

Haliliye Belediyesi'nden TUSAŞ'a Destek ve Bilim Şenliği Haliliye Belediyesi'nden TUSAŞ'a Destek ve Bilim Şenliği

Kaynak : PHA

Kaynak: rss