SANKO Üniversitesi, ÜniAr’ın gerçekleştirdiği Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2024 Raporu’na göre “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” alanında Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 1’inci, 126’sı devlet 74’ü vakıf olmak üzere 200 üniversite arasında ise 5’inci sırada yer alarak A+ üniversite kategorisindeki başarısını sürdürdü.
SANKO Üniversitesi, 2016 yılından bu yana öğrencilerin memnuniyetlerine ilişkin yapılan araştırmalarda birçok alanda A+ üniversite olmayı başararak TÜMA 2024 Raporu’nda toplam 6 alanda yapılan değerlendirmenin 4 alanında Türkiye’deki 200 üniversite içinde ilk 20 arasında yer buldu.
Vakıf üniversiteleri arasında “Akademik Destek ve İlgi” alanında 5’inci  sırada yer alarak A kategorisinde değerlendirilen SANKO Üniversitesi, yine aynı kategoride “Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı” alanında 6’ncı, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” alanında 9’uncu, “Genel Memnuniyet Sıralaması” alanında 9’uncu, tüm üniversiteler arasında ise; “Akademik Destek ve İlgi” alanında 7’nci, “Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı” alanında 10’uncu, “Genel Memnuniyet Sıralaması” alanında 14’üncü, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” alanında 15’inci sırada bulunuyor.
126 devlet ve 74 vakıf olmak üzere 200 üniversitede öğrenim gören 50 bin öğrenciden öğrenim gördükleri üniversite rektörlerine ilişkin veriler toplanarak yapılan değerlendirme sonucu SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, “Üstün Performansından” dolayı bronz ödüle değer görüldü.
SANKO Üniversitesi olarak elde ettikleri sonucun, emin adımlarla doğru yolda ilerlediklerinin bir göstergesi olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Dağlı, TÜMA 2023 Raporu’nda da “Akademik Destek ve İlgi” sıralamasında 1’inci, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” sıralamasında ise 3’üncü sırada yer alarak A+ üniversite kategorisinde, bunun yanı sıra diğer pek çok alanda ise A kategorisinde yer aldıklarının altını çizdi.
“SANKO Üniversitesi’nin, 2023 yılında Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarından yayımlanan Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Rapora göre, Türkiye’deki tüm vakıf üniversiteleri arasında “İş Dünyasının, Mezunların Yeterliliklerine İlişkin Memnuniyet Oranı” kategorisinde Türkiye birincisi olduğunu anımsatan Prof. Dr. Dağlı, yine aynı rapora göre devlet ve vakıf üniversiteleri arasında “Mezunların Yurt İçi İlk İş Bulma Süresi” kategorisinde, vakıf üniversiteleri arasında ise “Normal Öğrenim Süresi İçinde Eğitimi Tamamlama Oranı” kategorisinde en yüksek değere sahip beş üniversite arasına girmeyi başardığını ifade etti.
Öğrenci odaklı bir üniversite olduklarına vurgu yapan Prof. Dr. Dağlı, şunları kaydetti:
“Bizler, öğrencilerimizin hem akademik hem de kişisel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla alanında uzman akademik personelimiz ile bilimin ışığı ve yenilikler doğrultusunda, her türlü donanım desteği sağlamaya çalışıyoruz.

Bugüne kadar elde ettiğimiz başarılarımıza yenilerini eklemek ve üstlendiğimiz misyon çerçevesinde, ülkemize katma değer sağlayacak bilgili, özgüvenli ve sorumluluk sahibi sağlık profesyonelleri yetiştirmek için çalışmalarımızı azimle sürdürmeye devam edeceğiz.
Bu başarıları elde etmemizde en büyük pay sahibi olan Mütevelli Heyeti Onursal Başkanımız Abdulkadir Konukoğlu’na, Mütevelli Heyeti Başkanımız Zeki Konukoğlu’na, mütevelli heyeti üyelerimize, Konukoğlu Ailesine ve üniversite üst yönetimimize şükranlarımı sunuyor, akademik ve idari personelimize özverili çalışmaları için tebrik ediyorum.”
Raporun tercih döneminde açıklanmasının aday öğrencilerin üniversite tercihlerinde etkileyici olacağını belirten Prof. Dr. Dağlı, bu sayede üniversite adaylarının kendi gelecekleri için doğru tercihte bulunabileceklerine de dikkat çekti.
TÜMA ilk kez 2016 yılında gerçekleştirilmiştir. TÜMA’nın temel amacı, Türkiye’deki üniversitelerin öğrencilerin üniversitelerimizden tatmin olma düzeylerini belirlemek ve bu kapsamda üniversiteleri öğrencilerin tatminkârlık düzeylerine göre sıralamaktır.
TÜMA'da istatistiksel normalleştirme işlemi yapılmamakta olup öğrencilerin memnuniyet beyanları (puanları) esas alınmaktadır. 2016 yılından bugüne yapılan araştırmada öğrencilerin üniversitelerini 6 alanda değerlendirmelerini sağlayan “Öğrenci Memnuniyeti Ölçeği” kullanılmıştır.
SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde Biyoistatistik alanında doktora, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Biyokimya ile Beslenme ve Diyetetik alanlarında tezli yüksek lisans, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ise Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümlerinde eğitim veriliyor. 
Ayrıca Tıp Fakültesi, 10 ana bilim dalında Tıpta Uzmanlık Eğitimi verme konusunda yetkilendirildi.
 

Kaynak : PHA