53d2941c-0cc4-4796-9189-0dd982d1dec6

Dil ve konuşma terapisti Ayşegül Yıldırım  Besni Efsane Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezinde terapi hizmeti vermeye başladı.
Besni’de ilk ve tek olarak terapisti olan Yıldırım mesleği ile ilgili yaptığı açıklamada, “Dil ve Konuşma terapistleri çocuk, ergen, yetişkin ve yaşlılarda kişilerin iletişimlerini etkileyen tüm bozuklukları önleme, ayırıcı tanı koyma ve terapi programını hazırlayıp uygulamadan sorumludur.  Edinilmiş Dil Bozuklukları (Afazi-Demans) Motor Konuşma Bozuklukları (Dizartri-Apraksi) Konuşma Sesi Bozuklukları (Artikülasyon Bozukluğu ve Fonolojik Boz.) Akıcı Konuşma Bozuklukları (Kekemelik-Hızlı Bozuk Konuşma) Yutma Bozuklukları (İnme Sonrası ve Özel Popülasyon) Dil Bozuklukları (Gelişimsel Dil Bozuklukları-Bir Nedene Bağlı Dil Bozuklukları) Dudak Damak Yarıkları Rezonans Ses Bozuklukları Ses Bozuklukları (Nodül, Polip, Mutasyonel Falsetto vb.” konular bulunuyor,dedi.
Besni’deki çalışma hayatına da değinen Yıldırım, Besni Efsane Rehabilitasyon Merkezinden çocukların eğitimi için beraber çalışma teklifi geldi. Bende yaşadığım şehre katkı sağlamak adına kabul ettim ve Efsane Rehabilitasyon Merkezinde danışan kabulüne başladım” dedi.