Karşıyaka Belediyesi, 6 Şubat 2023 depremlerinin ikinci yıl dönümünde, depremi anmak ve sonrası gelişmeleri değerlendirmek amacıyla "6 Şubat Depremi'ni Anma, Sonrası Gelişmeler ve Söyleşi" etkinliği düzenleyecek.
Etkinlik, 6 Şubat 2025 Perşembe günü saat 19:00’da Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. Programda, deprem anı ve sonrası yaşananlar, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve dayanışma örnekleri ele alınacak.
Katılımcılar ve Program Detayları
Etkinliğin moderatörlüğünü gazeteci ve Tv9 İzmir Genel Yayın Yönetmeni Seher Onay yapacak. Söyleşi bölümünde ise ÇAKED Derneği Kurucu Başkanı ve Eğitimci Nihat Çağlayan, Psikososyal Destek Uzmanı Zeynep Durmuşoğlu ve depremzede ve Sosyal Hizmet Uzmanı İsmet Çağlayan konuşmacı olarak yer alacak.
Program Akışı:
6 Şubat Sabahı Fotoğraf Sergisi
Deprem Anı ve Sonrası Sinevizyon Gösterimi
Deprem Sabahı, Sonrası ve Bugün Konulu Anılar ve Söyleşi
Etkinlik sonunda, deprem sonrası dayanışma gösteren İzmir halkına vefa gereği teşekkür belgeleri ve hediye çantaları takdim edilecek.
Dayanışma ve Anma Çağrısı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "6 Şubat depreminin yarattığı büyük yıkımı bir kez daha hatırlayarak dayanışmamızı büyütmeyi hedefliyoruz. Tüm Karşıyakalıları, dayanışmanın ve anmanın bir araya geldiği bu anlamlı etkinliğe davet ediyoruz" dedi.
Etkinlik, hem depremzedelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek hem de dayanışma kültürünü pekiştirmek için önemli bir fırsat sunacak.
Kaynak : PHA