Şirketten yapılan açıklamaya göre, Avrupa'da enerji talebinin 2040'a kadar yüzde 60 artması beklenirken, yenilenebilir enerji üretiminin ise gelecek 25 yıl içinde üç kat artacağı tahmin ediliyor. Bu artışın, özellikle solar ve rüzgar enerjisi altyapı yatırımları ile batarya üretiminde büyük bir etkisi olacağı öngörülüyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Turgut, elektrikli araçlar, yenilenebilir enerji projeleri ve genel elektronik kullanımındaki artışla birlikte küresel bakır talebinde de hızlı bir artış gözlemlendiğini vurguladı.
Bakırın elektrikli araçlar ve yenilenebilir enerji projelerinde kritik bir rol oynadığına dikkat çeken Turgut, "Elektrikli araçlarda geleneksel araçlara kıyasla 3 ila 4 kat daha fazla bakır kullanılıyor. Yenilenebilir enerji tarafında ise rüzgar türbinleri, güneş panelleri ve elektrik depolama sistemleri bakırın ana kullanım alanlarından biri. Çok yakın gelecekte yeni nesil iletişim teknolojilerinde yani 5G altyapısı gibi verinin hızlı aktarımı için bakır kablolara talep artacak." ifadelerini kullandı.
Turgut, küresel bakır tel pazarının 2023 sonunda 20,3 milyon ton büyüklüğünde olduğunu ve bu rakamın 2032'ye kadar yüzde 5,6'lık yıllık bileşik büyüme oranıyla 33,2 milyon tona ulaşmasının beklendiğini belirtti.
Mega Metal'in bu büyüme trendine uyum sağlamak amacıyla üretim kapasitesini yüzde 50 artırarak 72 bin ton seviyesine çıkarmayı hedeflediğini vurgulayan Turgut, "Bakır tel sektöründe inovasyon durmaksızın devam ediyor. Dünya kaynaklarının doğru kullanımı ve çevresel etkilerinin en aza indirildiği yeni ürünlerle sürdürülebilir sağlıklı büyüme planlarımızı kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
HABER: AA