Davutoğlu, parti yöneticileri ve milletvekilleriyle birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Adıyaman’daki gözlemlerini TBMM grup toplantısında dile getireceğini belirtti.

“HALKIMIZIN YARALARINI SARMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kentteki çalışmalar ve yaşanan sorunlar hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

Milletvekili Kurt Mecliste Adıyaman'ı gündeme taşıdı Milletvekili Kurt Mecliste Adıyaman'ı gündeme taşıdı

“Sayın Genel Başkan, 6 Şubat’a sayılı günler kala acımızı paylaşmak ve şehrimizle dayanışma göstermek adına bizleri ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Adıyaman, depremin etkilerini derinden hisseden şehirlerden biri. Göreve geldiğimiz günden bu yana halkımızın yaralarını sarmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Şehrin ayağa kalkması için merkezi hükümetin yapması gereken çalışmalar da var. Barınma ve içme suyu en büyük sorunlarımızın başında geliyor. Çelikhan’dan gelen içme suyu kaynakları giderek azalıyor, havalar kurak geçiyor ve uzun yıllardır devam eden su sorununun çözülmesi için ilgili bakanlıklarla ve kurumlarla gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Adıyaman’ı gündemde tutmanız, sorunların çözümünü kolaylaştıracaktır."

Davutoğlu1

"YERİNDE DÖNÜŞÜMDE TÜM DEPREM İLLERİ ARASINDA EN İYİSİYİZ"

Başkan Tutdere, belediye bütçesi, alt yapı çalışmaları ve personel eksikliği konusunda karşılaştıkları zorlukları dile getirerek şunları söyledi:

"Belediyemize ek bütçe sağlanmadığı için rutin hizmetlerimizin yanı sıra deprem sonrası ek giderleri de karşılamakta zorlanıyoruz. Su şebekemiz büyük hasar gördü ve sürekli arızalar meydana geliyor. Yeni personel alımı yapamıyoruz, çünkü bütçemiz kısıtlı. Belediyemizin İller Bankası dışında hiçbir geliri yok. Konut projeleri harçlardan muaf olduğu için belediyeye ek gelir sağlanamıyor. Belediyemizin hizmet binası dahi yok, küçük bir alanda sıkışık bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TOKİ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yıkılan belediye binalarını yeniden inşa edebilir, ancak biz bunu kendi bütçemizle yapmak zorundayız. Bu konuda da destek bekliyoruz. Ancak tüm bu zorluklara rağmen yerinde dönüşüm çalışmalarında büyük bir başarı sağladık. Şu anda Adıyaman’da 10 bine yakın yerinde dönüşüm projesi devam ediyor. Bu konuda deprem illeri arasında en hızlı ilerleyen şehir biziz."

DAVUTOĞLU: “KONTEYNER YAŞAMI ARTIK KALICI HALE GELDİ, BU KABUL EDİLEMEZ”

Adıyaman’da incelemelerde bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, şehrin içinde bulunduğu durumu değerlendirerek, deprem sonrası barınma sorununun hâlâ çözülemediğini ifade etti:

“Depremin ikinci günü buradaydık. O günler gözümün önünden gitmiyor. Şimdi de konteynır kenti ziyaret ettik. Orada gördüklerimiz gerçekten içler acısı. Adıyaman’da 70 bin kişi, Malatya’da 120 bin kişi olmak üzere toplamda 691 bin vatandaş hâlâ konteynerlerde yaşıyor. Konteynerlerde yaşayan insanlarımızın çoğu önceden kendi evleri, barkları olan kişilerdi. Ancak iki yıldır 21 metrekarelik konteynırlarda yaşamaya mahkûm edildiler. Bu kabul edilemez. Artık yerleşik bir konteynır hayatı oluşmuş durumda. Özellikle çocukları bu şartlarda görmek çok üzücü.”

Çarşamba günü Meclis’te yapacağım grup toplantısında, Malatya ve Adıyaman’daki gözlemlerimi detaylı bir şekilde paylaşacağım. Depremin yıl dönümünde Kahramanmaraş ve Hatay’a da gideceğim ve izlenimlerimi kamuoyuna aktaracağım.”

ZİYARETİN ANISINA ANLAMLI HEDİYE

 Ziyaretin sonunda Başkan Abdurrahman Tutdere, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na 6 Şubat depreminin simgesi olan saat kulesi ve kilim takdim etti.Davutoğlu3

Besni Güncel Haber Merkezi

Editör: Fatih Karakuş