Eğitimci-Yazar Yıldız Altaş Yıldız, ikinci eseri olan ‘Bir Zamanlar Besni’de kitabını 1 Şubat Cumartesi günü saat:13:00-17:00 arasında Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda okuyucuları için imzalayacak.
Yıldız Altaş Yıldız’ın, “Bir Zamanlar Besni” isimli kitabı MKB Halk Kütüphanesi tarafından yayımlandı. Yıldız Altaş Yıldız, yeni kitabında, 1980 – 1984 yılları arasını kapsayan öğretmenliğinin ilk yıllarını anlatıyor. Kitap; ilerici, aydınlanmacı bir eğitim neferinin, geri bırakılmış bir Anadolu toprağında, Besni’de verdiği aydınlanma mücadelesini sunuyor.
Eğitimci –yazar Yıldız Altaş Yıldız’ın 2. eseri
Yıldız Altaş Yıldız, “Bir Zamanlar Besni” kitabıyla zorlu coğrafyada eğitimciliğin ne demek olduğunu en yalın haliyle sizlere sunuyor.
İKİNCİ İMZA GÜNÜ
Yıldız, Besni’deki yıllarını anlatan bu yeni kitabının ilk imza gününü Besni’de, Besni Belediyesinin 26. Besni Eğitim Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirmişti. İkinci imza gününü ise 1 Şubat Cumartesi günü Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda (OBBKT) saat: 13:00-17:00 arasında gerçekleştirecek.
Yıldız Altaş Yıldız, ‘Bir Zamanlar Besni’ kitabının hikayesini de şöyle dile getirdi:
Besni’de görev yaptığı yılların kendisinde çok güzel anılar bıraktığını belirten Yıldız, Besnililer ile aramızda kuvvetli bir bağ oluştu. Kendimi bir Besnili gibi hissediyorum. Bu nedenle bu kitabı yazmaya karar verdim. Bunun sonucunda da Besni-Ordu dayanışması ile ortaya bu güzel eser ortaya çıktı.
“Bu kitabın doğmasına sebep, 4 yıllık öğretmenlik mesleğimi yaptığım Besni’den dönüp Ordu’ya yerleştikten sonra oradaki öğrencilerimin beni unutmayıp sık sık aramaları, ziyaretime gelmeleri, beni Besni’ye davet etmeleri vs. karşılığında etkilenip bende yazma isteği doğmasıdır.
Besni’den ayrılalı 40 yıl olmasına rağmen yaşadığım olaylar arka arkaya canlanıyordu hafızamda yıllardır. Hayatımı derinden etkileyen o 4 yıl yaşadıklarım, gençliğim gözlerimin önünden geçiyordu.
Yazma isteği yeşerdi içimde. Besni halkının yaşantısını, kaybolan, unutulan, özlenen değerlerini, sosyal hayatını, eğlencelerini, misafirperverliğini, toprağını, taşını, toprak evlerini, tarihî yerlerini, fıstığını, acı biberini, bademini, havasını, dokusunu, kokusunu kâğıda döktüm.
Gelişigüzel yazdığım bu cümleleri döktüm bir yerlere, sonra toparlayarak bu kitabı oluşturdum. O yıllarda dersine girdiğim öğrencilerimin ve Besnililerin bu anlattıklarımla hasret gidereceğini ümit ediyorum…”
Haber Foto: Habibe Uçar