Besni Kaymakamı Çağlar PARTAL, Ankara Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Emre Keskin başkanlığında çizgili sırtlanlar üzerine bilimsel araştırma yapan ekiple birlikte Kızılin- Merinos İskele ve Göksu Vadisinde incelemelerde bulundular.
Kaymakam Çağlar PARTAL, Yapılan incelemeler sonucu yaptığı açıklamada“ Göksu Vadisi çeşitli güzellikleri bünyesinde barındırıyor.
Merinos iskelemiz, kafemiz ve kamp alanlarımızı faaliyete geçirdik. Bu bölgeyi tüm yönleriyle turizme kazandırmak istiyoruz.
Göksu Vadisi ekoturizm alanında da bize büyük fırsatlar sunuyor.
Nadir bir tür olan çizgili sırtlanların yaşam alanı bu vadi, doğaya hayvanlara ve yaşam alanlarına en küçük bir zarar vermeden alanı ekoturizme kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor.
Değerli hocalarımız da bu alanda bilimsel çalışmalar yürütüyorlar , bu çalışmalar ışığında bizler de faaliyetlerimizi geliştirmeyi amaçlıyor, Ankara Üniversitesi ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.
Besni Güncel Haber Merkezi