Platform2024 yılında yapılan çalışmaların değerlendirildiği ilk tur görüş bildirimli değerlendirmelerde yürütme kurulu üyeleri, yapılan temas açıklama ve platformun çabalarını özetlerken üyeler ‘Platformun çabalarının semeresinin alınmaya başlandığını ’söylediler.

Platform sözcüsü gazeteci-yazar Zeynel Abidin Kıymaz yapılan toplantıyla ilgili olarak verdiği bilgiye göre Adıyaman’ın 2025 yılı öncelikli sorunları arasında öncelik sıralaması Şubat ayı itibariyle ‘artan intihar olayları, uyuşturucu kullanımı ve gençliğin kötü alışkanlıklardan korunması’ konusunu ele almaya karar verdi.

Bu ay itibariyle geniş katılımlı bir araştırmayla, ilimizde gençliğin içinde bulunduğu durumu ele alacağız, mevcut durumla beraber her zaman olduğu gibi neler yapılabilir? Noktasında görüş ve önerilerimizi içeren raporumuzu hazırlayarak kamuoyuna ve yetkili kurumlara sunacağız dedi.

Gençlik merkezinde yapılan toplantının ilk yarım saatlik bölümde Adıyaman Musiki derneği başkanı Erdal Oranlı ve musiki cemiyeti yönetim kurulundan oluşan bir heyet, platform yürütme toplantısına katılanlara çalışmalar hakkında brifing verdiler.

Erdal Oranlı ‘Adıyaman’da gençlerin kötü alışkanlıklara yöneliminin önünü kesmek için çocuklarımızı, Sanata, musikiye, spora yöneltmeliyiz’ dedi.

Adıyaman musiki derneğinin sanatçıları platform toplantısında misafirlere Türk sanat müziğinin önemli eserlerinden oluşan 15 dakikalık sunumlarıyla da hoş bir seda bıraktılar.

Platform toplantısına katılan üyeler Adıyaman’ın sorunları başlığıyla yapılan ilk oturumda şu konuların altını çizdiler:

Hakan Karaaslan:

Platform başarılı bir şekilde emin adımlar ile yolunda ilerlemektedir.

Vatandaş ile kurumlar arasında sivil bağımsız bir gönül köprüsü kurmaya çalışıyor ve emin adımlar ile ilerliyoruz.

Adıyaman’ımızın daha güzel yaşanabilir bir durumda olabilmesi için Adıyaman’ın sahipleri elini taşın altına koymuştur.

Allah birliğimizi daim etsin yolumuz açık olsun.

Müslüm Aslanoğlu :

Çarşı projesinden dolayı müteahhit firmaların gelişigüzel çalışmaları, rastgele konteyner koyulması her yere özellikle parkların ve kaldırımlara bile, vatandaşın bir nebze olsun nefes alması bile zorlaştırılıyor. Cumhuriyet ilkokulu Adıyaman’ımızın simgesi o kadar tadilat yapıldıktan sonra tekrar yıkılmasına karar verilmesi konusu gündemde tutulmalı.

Suat Tekin:

Adıyaman Platformu Çalışma Disiplini hakkında bazı sorular geliyor. Kısaca şöyle özetlemek isterim. Platform, üyeler, Yürütme ve Yönetim olarak üç disiplinden oluşuyor. Üyelerin grupta dile getirdikleri ve yürütmenin içinde bulunduğu ay toplantıda tartıştığı konular içinden aciliyet arz eden bir veya iki konu yönetim tarafından raporlanıp ilgili kuruma yahut kişilere teslim ediliyor. Yönetim aynı zamanda raporun takibini de yapıyor.

Fatma Göksu:

Bu eski saraydaki Sağlık Ocağı ile öğretmen evinin arasındaki yolun kapatılmamasını istiyoruz kapatılmasını durdurulmasını istiyoruz biz o yolun kapanmasını istemiyoruz yani orada o kadar esnaf ekmek yiyor oradan Günah yazık yani orayı kör nokta edecekler insanlar orada ekmek gör bir sürü esnaf var 60 yıllık ya o yolun neden kapatılıyor yani orayı acilen durdurmamız lazım şu an oraya duvar .

Soydan Doğru:

İşsizlik Adıyaman’da önemli sorun ancak her nedense esnaf ve işletmeler çalıştıracak personel bulamıyor. Biraz tembel bir toplum mu olduk? Özellikle depremden sonra bu durum daha da belirginleşti. İşsizlik sorunundan önce vatandaşlarımızı gençlerimizi çalışmaya özendirmeliyiz. Zorlu hayat koşullarında, çalışmadan üretmeden bir yerlere varılmayacağını anlatmalıyız.

Platform4Murat Çeliker:

Adıyaman sorunları belli bunu aslında tüm kurumlar biliyor bizim bu platformun amacı şahsım adına konuşuyorum problemleri bizim de bildiğimizi o kuruma bildirmek bunun yanı sıra o problemlerin de bizler tarafından takip edildiğini göstermek bence şu ana kadar üç yere ilimizin sorunlarını içeren raporlarımızı ilettik. Birisi mücbir sebep uzatılması, diğeri trafik sorunu, son olarak da sağlıkta yaşanan problemlerdi.

 Mücbir sebep şu an için tam bilinmemekle beraber taksit seçeneğinden bahsediliyor diğer ikisine takip edip o kurumlarla tekrar irtibata geçip hangi aksaklıklar yerine getirildi düzeltildi öğreneceğiz. Platform olarak kamuoyuyla bunları paylaşacağız.

Nuri Sever:

Adıyaman stadyumunun yeniden yapılma projesinden bahsediliyor. Kapasitesinin 12 bin kişilik olduğu söylentisi var. Bu proje aşamasındayken harekete geçerek bu kapasiteyi 20.000 kapasite olarak yükseltmeliyiz. Bu Adıyaman’ın ihtiyacıdır.

Gündemimizden düşmeyen madde bağımlılığıyla mücadelenin de en etkili yollarından olan spor faaliyetlerinin yürütücüsü olan spor kulüplerine ilgili kurumların (Belediyemiz ve İl Özel İdaresi ) yapmaları gereken destekleri yapamadıklarını biliyoruz. Konunun ilgilileriyle görüşüp yasal hiçbir engeli olmayan söz konusu yardımlar talep edilmeli.

Adıyaman Futbol kulübü başkanı Sn. Sait AYBAK İle belediye başkanımız Sn. Abdurrahman TUTDERE nin bir araya gelip ilimizin tek profesyonel takımının durumunun görüşülüp ikinci yarı alınacak tedbirlerle takımızın Ligi'nde kalması için gerekli çalışmaların yapılması talep edilmeli.

Kadir Öksüz:

Su havzaları bakımından zengin olan ilimiz maalesef çevremizdeki illere tahsis edilen kaynaklardan Adıyaman halkı olarak faydalanamıyoruz gömükan koçali barajı kork elli seneden beri bitmedi kurk tetikan göleti yapılsa belki Adıyaman bir nebze rahatlar aynı zamanda tarımsal sulama sıkıntısı var. Adıyaman’ın su ve sulama sıkıntısı uzun vadede giderilmeli.

Abuzer Karaaslan:

Adıyaman’da devam eden Toki emlak konut vs inşaatlar yıl sonu bittiğinde işsizlik artacak. İnşaat işçileri boşa düşecekler.

Adıyaman’da sanayi can çekişiyor acilen sanayi kesimine üretim ve istihdamın artışı için yeni vergi sigorta ve faizsiz işletme kredilerine ihtiyaç var.

Ali Murat Bilgiç:

Adıyaman'da yapılacak yatırımlarda önceliklere önem verilmelidir çevre yolu yapımına başlanmalı, ayrıca çimento santrallerinin yarattığı çevre sorunlarına, şehirde tozdan kaynaklanan çevre sorunlarına dikkat çekmek gerekli. Adıyamanlılar itiraz etmeyi ve talepte bulunmayı öğrenmeli

Bahattin Yetiş:

Oturakçı Çarşısı, Tuz hanı, bakırcılar ve demirciler pazarı, Adıyaman için bir bütündür, Tuz hanı bir an evvel otel değilde Tuz hanı olarak onarılması.

Göksu çayı üzerine acilen viyadük yapılması için ihalesini yapılması.

 Adıyaman panorama projesinin bir an evvel ihale edilmesi.

Zeynal Karaaslan:

Acilen hibe ve kredi limitlerinin 1.500.000,00 hibe 1.500.000,00 kredi olarak artırılması gerekir.

İbrahim Halil Doğan:

Platformun önceki çalışmaları için emek veren herkese çok teşekkürler.

Şu an kalıcı konutlarda devam eden inşaatlar azaldıkça çok ciddi işsizlik oluşacak, Adıyaman özelinde istihdamı teşvik paketleri oluşturulmalı.

Baykan Sarıkaya:

Platform uyasıyım, watsaptan takıp ediyorum çalışmaları. Mehmet Ali Alkuş hocamızın davetıyle katıldım. Burada çok renkli isimlerle kentin sorunlarını konuşmak güzel oldu.

Enver doğan:

Sivil bir oluşum olarak Adıyaman platformunun kentin sorunlarının takıcısı olmasından memnunuz. bende bu akşam misafirim. Sizlerden ricam gördüğünüz yanlışlıkları olumsuzlukları korkmadan çekinmeden yazın çizin söyleyin.

Birsen Günay:

Adıyaman platformu olarak ilk günden beri Adıyaman’ın öncelikli sorunları gündemde tutuluyor.

Platform kentte bir heyecan yarattı. Kadın girişimcilerin desteklenmesi ve istihdamına yönelik çalışmalara daha fazla yer verilmeli.

Toplantı sonunda yapılan değerlendirmede 2 konu başlığının öne çıktığı görüldü

1-Adıyaman’ın sulama ve su sorunu

2-İntihar vakaları ve gençlerin kötü alışkanlıklardan soyutlanması

Toplantı sonunda bu iki sorundan hangisi şubat ayının konusu olmalı şeklindeki oylamada, üyelerin çoğunluğu İntihar vakaları ve gençlerin kötü alışkanlıklardan soyutlanması konusu tercih edince şubat ayı konusu Adıyaman gençliğinin içinde bulunduğu sorunlar oldu.

Platform yürütme çeşitli alanlarda görev taksimi yaparak gençliğin içinde bulunduğu durumu araştırıp rapor haline getirmeye karar verildi.

Platform3Platform2

İHH, Suriye’ye 2024 yılında yardım malzemesi gönderdi İHH, Suriye’ye 2024 yılında yardım malzemesi gönderdi

Besni Güncel Haber Merkezi